Espoon Diakoniasäätiöllä juhlittiin valmistujaisia

Keskiviikkona 7.2.2018 Espoon Diakoniasäätiön uusissa toimitiloissa Kilonkartanontiellä on juhlat. Vuonna 2015 alkaneen Valo-valmennuksen aikana on suoritettu jo useita logistiikan perustutkinnon osia, mutta ensimmäistä kertaa valmentautuja on saanut kasaan koko tutkinnon, yhteensä kahdeksan tutkinnon osaa.

Valmistujaisjuhlien päätähti Panu Hylkinen, 32, sekä työvalmentaja Raija Romppainen ja Edupolin opettaja Sari Kivelä ovat syystäkin yhtä hymyä. ”Tähän saavutukseen ei voi olla kuin tyytyväinen” Raija iloitsee. ”Panu on tehnyt valtavan urakan ja on kyllä kakkukahvinsa ansainnut!”

Panun tarina on hyvä esimerkki Valo-valmennuksen merkityksestä yhden ihmisen elämässä. Ennen Espoon Diakoniasäätiölle kuntouttavaan työtoimintaan tulemista Panulla oli takanaan useita keskeytyneitä opiskeluyrityksiä sekä pitkä työttömyysjakso. Panu kertoo, että aloittaessaan kuntoutusjaksonsa aikana logistiikan perustutkinnon suorittamisen hän ei olisi ikinä voinut kuvitella, että tulisi jonain päivänä suorittamaan koko tutkinnon.

”Lähdin tavoittelemaan 1-2 tutkinnon osaa, mutta jotenkin kummallisesti nälkä vain kasvoi syödessä” Panu naureskelee. Yksi asia on kuitenkin varmaa, koulunpenkille Panu ei olisi enää ikinä lähtenyt: ”Valo-valmennus oli minulle ainoa mahdollisuus suorittaa ammatillinen tutkinto” hän toteaa painokkaasti. ”Voin lämpimästi suositella Valo valmennusta kaikille minunkaltaisilleni!”

Tällä hetkellä Panu on palkkatuetussa työsuhteessa Espoon Diakoniasäätiöllä ja viihtyy hyvin ohjaajana tuotanto- ja huoltopajalla sekä digipajalla. ”En tajua, miten olen joskus ollut 24/7 tekemättä mitään” Panu kummastelee aikaisempaa elämäntilannettaan. ”Tuntuu hyvältä päästä eteenpäin elämässä ja tehdä työtä, jolla on merkitystä.”

Teksti ja kuvat, Lotta Hällström