Hansan nuorisotila Poppari

Poppari

”Kun tulin tänne en tuntenut täältä vielä ketään ja olin tosi ujo. Sitten yksi poika tuli juttelemaan mulle ja kannusti mua tutustumaan myös muihin nuoriin. Nyt oon saanut tosi paljon kavereita täältä ja nykyään oon tosi rohkee juttelemaan muille, uusillekin nuorille.”

”Arjessa mua piristää ja rohkaisee nää mein yhteiset illat täällä nuokkarilla.”

”Mua on koulukiusattu monta vuotta, mutta täällä kukaan ei kiusaa ja saan olla oma itseni.”

”Oon voinu jutella täällä sellasista jutuista, mistä en oo uskaltanu jutella missään muualla.”

Poppari

Hansan nuorisotila Poppari on nuorten suosittu kohtaamispaikka Turun ydinkeskustassa ja avoin kaikille 13-17-vuotiaille nuorille ma-ke ja pe klo 14-20. Torstaisin tila on auki 18-19-vuotiaille nuorille.

Tilassa nuorilla on mahdollisuus kohdata ja tutustua toisiin nuoriin ja viettää aikaa ystävien kanssa. Popparissa nuorilla on mahdollista pelata biljardia, pingistä, videopelejä, pöytäfutista sekä erilaisia kortti-, ja lautapelejä. Tilassa he voivat valmistaa pieniä välipaloja, kuunnella musiikkia ja keskustella halutessaan tilan ohjaajien kanssa heitä kiinnostavista tai askarruttavista aiheista ja saada tarvittaessa palveluohjausta. Nuorisotila Poppari on päihteetön

Nuorten mielipiteet ovat tärkeitä tilan ja sen toiminnan kehittämisessä. Popparin toiminnasta ja budjetoinnista keskustellaan yhdessä nuorten kanssa mm. yhteisissä talokokouksissa, joita järjestetään noin kerran kuukaudessa tilalla normaalien aukioloaikojen yhteydessä.

Poppari

Yhdenvertaisuus ja läsnäolo kuuluvat toiminnan ydinarvoihin ja siksi kaikilla nuorilla on yhtäläinen oikeus tulla ja osallistua tilan toimintaan omana itsenään. Tilalla vallitsee vastaanottava ja lämmin ilmapiiri. Toiminnan tavoitteena on luoda ryhmämuotoista toimintaa, joka mahdollistaa sekä osallisuuden että yhteisöllisyyden kokemukset. Nuorille tarjotaan mahdollisuuksia sopivan kokoisen vastuun kantamiseen ja yhteisen hyvän edistämiseen. Toiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota nuorille turvallisen ja luottamuksellisen, mutta rennon vuorovaikutuksen rakentamiseen.

Hansan nuorisotila Poppari toimii yhteistyössä muiden nuorille palveluja tuottavien viranomaisten sekä nuorten, heidän perheidensä, nuorisoalan järjestöjen, seurakuntien ja muiden nuorisotyötä tekevien tahojen kanssa.

Tila sijaitsee kauppakeskus Hansakorttelin yhteydessä, Eerikinkadun ja Kristiinankadun kulmauksessa, Ruohonjuuri ja Vallila liikkeiden välissä. Nuorisotilaan on mahdollista laskeutua myös hissillä, tila on näin esteettömästi kaikkien nuorten käytössä.

Poppari

Yhteystiedot:

040 662 0579

Eerikinkatu 17, 20100 Turku

Instagram: @hansanpoppari

Facebook: Hansan nuorisotila Poppari