Gamer’s Option-paja

Start New Game! Gamer’s Option -työpajalla pääsee keskustelemaan peleistä, pelaamaan pelejä, analysoimaan pelikulttuurin ilmiöitä ja vaikka tekemään pelejä yhdessä muiden peleistä kiinnostuneiden pajalaisten kanssa.

Pajalla voi tehdä hommia itsenäisesti tai porukalla. Voit opetella esimerkiksi tekemään grafiikkaa, musiikkia tai videoeditointia, suunnittelemaan tai ohjelmoimaan pelejä, tai vaikka kirjoittamaan peliarvosteluita. Hyllystä löytyy paitsi peliaiheista kirjallisuutta, myös lautapelejä ja askartelutarvikkeita.

Pajalla on muun muassa harjoiteltu perinteistä ja digitaalista taidetta, koodattu pelejä Unityllä, pelattu monenlaisia video- ja lautapelejä, printtailtu omia 3D-mallinnuksia 3D-tulostimella, vierailtu Suomen Pelimuseolla, askarreltu hama-helmistä pikseligrafiikkaa, heiluttu VR-lasit päässä, katsottu pelivideoita ja meemejä sekä välillä myös taiteiltu niitä. Tärkeintä on toki puntaroida lisäksi jatkosuunnitelmia pajatoiminnan jälkeen.

Sisältö mukautuu vastaamaan osallistujien tarpeita ja osaamistasoa. Intohimo peleihin ja pelaamiseen on tietenkin eduksi, mutta aikaisempaa kokemusta pelien tekemisestä tai analysoinnista ei vaadita.

Jos haluat tulla tutustumaan työpajatoimintaan, olethan etukäteen yhteydessä ohjaajaan, jotta aikataulut varmasti sopivat. Toimitilamme sijaitsevat Hatanpään teollisuustalon 4. kerroksessa osoitteessa Hatanpään valtatie 34 E, Tampere.

Timo Välikangas

Ohjaaja, Gamers Option
Hatanpään valtatie 34 E