Gamer’s Option-paja

Start New Game! Pelityöpajalla analysoidaan ja tehdään pelejä. Pelikulttuurin kirjoon linkittyy monia ilmiöitä, kuten digitaaliset pelit, lautapelit, virtuaalitodellisuus, urheilu ja e-urheilu, elämystuotanto, oppimispelit, pelillistetyt palvelut, pelijournalismi ja pelimediakasvatus.

Pelien tekeminen voi olla esimerkiksi ohjelmointia, graafista suunnittelua, kuvankäsittelyä, 3D-mallinnusta, musiikintuottamista, pelisuunnittelua, käsikirjoittamista, testausta, projektinhallintaa, strategista johtamista, markkinointia, web-suunnittelua, painotuotesuunnittelua tai tietotekniikkaa. Työ pelien parissa voi kuitenkin olla laajemmin myös esimerkiksi pelien arvostelemista, videotuotantoa, treenaamista e-urheilukisoihin, laserhippa-areenan tai pakopelihuoneiden pyörittämistä, liveroolipelin vetämistä tai pelien akateemista tutkimista.

Työpajassa perehdymme eri ideointitekniikoihin ja ohjelmistoihin, teemme ryhmätöitä, annamme palautetta ja kehitysehdotuksia toisillemme sekä kehitämme yhdessä monipuolisesti peleihin liittyvää erikoisosaamistamme. Toiminnan sisältö mukautuu vastaamaan osallistujien tarpeita. Intohimo peleihin ja pelaamiseen on tietenkin eduksi, mutta aikaisempaa kokemusta pelien tekemisestä tai analysoinnista ei vaadita.

Juho Hartikainen

Ohjaaja, Gamers Option
Hatanpään valtatie 34 E