Työpajalla työskennellään osana työryhmää, jolloin keittiötaidot ja sosiaaliset suhteet saavat vahvistusta. Päivittäiseen työskentelyyn keittiöllä osallistuvat valmentautujat ja valmentajat. Pajalla valmistetaan lounas pajatoiminnan asiakkaille. Käytössä on keittiö, josta löytyvät tarpeelliset välineet erilaisiin ruoanvalmistuksen tapoihin sekä keittiön puhtaanapitoon. Päivittäin pajalla syntyy lämmin ruoka, salaatti sekä kasvisvaihtoehto. Lisäksi leivotaan leipää sekä valmistetaan jälkiruokia tarpeen mukaan. Viikon ruokalista suunnitellaan yhdessä. Valmentautujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta, valmennuksessa opetellaan tarvittavat taidot töiden lomassa.
Keittiöpaja Hatanpää
Heljä Suominen
Ohjaaja, Hatanpään keittiö & Avokuntoutus