Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavan työtoiminnan toimintaympäristöt perustuvat projektiluonteiseen toimintaan. Toimintaympäristöjen teemoissa painottuvat luovuus ja Green care (luonto). Työtoiminnan lähtökohtana on valmentautujalähtöisyys, jolla tarkoitetaan sitä, että projektien sisällöt, teemat ja kohteet valitaan valmentautujien ehdotusten ja toiveiden mukaan.

Luovassa toiminnassa voit tutustua erilaisiin luoviin menetelmiin käytännössä, aidoissa projekteissa sekä hoitaa omaa hyvinvointiasi erilaisia taiteen ja kulttuurin menetelmiä hyödyntäen. Projektit voivat liittyä esimerkiksi tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen tai kaupunkikuvaa ilahduttaviin tempauksiin. Luovan toiminnan menetelminä käytetään esimerkiksi erilaisia taiteen lajeja, valokuvausta, videointia, musiikkia ja sosiaalista mediaa.   

Green care toiminnassa voit tutustua luontoon ja kestävän kehityksen teemoihin käytännössä, sekä hoitaa omaa hyvinvointiasi luonnon ja liikunnan avulla. Toiminnassa tutustutaan luontoon, ekologiseen elämäntapaan ja kestävän kehityksen periaatteisiin erilaisten menetelmien avulla, sekä teoriassa, että käytännössä. Green care toiminnassa tutustutaan monipuolisesti lähiluontoon ja sen hyvinvointia lisääviin mahdollisuuksiin. Toimintaa toteutetaan eri näköisenä eri vuodenaikoina, koska toiminnassa hyödynnetään monipuolisesti luonto- ja liikuntaympäristöä.

Kysy mahdollisuudesta päästä kuntouttavaan työtoimintaan työllisyyspalveluiden tai kuntakokeilun omalta työntekijältäsi. Neuvoa saat myös suoraan Valo-Liven toimipisteeltä.

Lisätietoja:

Piritta Mattinen
vastaava ohjaaja

p. 040 776 7365

piritta.mattinen@inlive.fi