Nuorten ääni

Ulkoministeriö on myöntänyt yhteensä 445 000 euroa valtionavustusta kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen vuonna 2022, ja Valo-Valmennusyhdistyksen Nuorten ääni -hanke on yksi tuetuista hankkeista.

Hankkeen avulla lisätään koulutuksen ja työn ulkopuolella olevien nuorten ja nuorten aikuisten sekä yhdistyksen nuorisotilalla käyvien nuorten tietoutta ja ymmärrystä Euroopasta. Hankkeessa tuodaan kuuluviin nuorten ääni ja vahvistetaan heidän käsitystään itsestään eurooppalaisina. 

Hanke jakautuu kolmeen päätavoitteeseen: 

1) Kytketään Eurooppa-teema osaksi yhdistyksen nuorten parissa tehtävää toimintaa ja lisätään nuorten ymmärrystä EU:sta ja siitä, miten se heidän arkeensa vaikuttaa. Nuoret toteuttavat Minä eurooppalaisena -projekteja, joissa he voivat työstää omaa eurooppalaisuuttaan. 

2) Tuotetaan yhdessä Valo-Valmennusyhdistyksen toimintaan eri puolilla Suomea osallistuvien kanssa nuorten kanssa ääniteos “Nuorten ääni”. Teoksessa käsitellään esimerkiksi eurooppalaisuutta ja koettua osallisuutta. Nuoret toimivat viestintämateriaalin tuottamisessa keskeisessä roolissa suunnittelusta toteutukseen. 

3) Järjestetään Eurooppa-päivänä 9.5.2022 yleisölle avoin tapahtuma, jossa suunnittelijoina ja järjestäjinä toimivat yhdistyksen toimintaan eri tavoin osallistuvat nuoret ja aikuiset.  

 

Lisätietoja

Kirsi Kojonkoski

Kehittämispäällikkö, Varsinais-Suomen alueyksikkö
Ratapihankatu 53 C, 20100 Turku

Riina Heinonen

Ohjaaja, Digisosku-hanke ja Nuorten ääni-hanke
Ratapihankatu 53 C, 20100 Turku