Yhteiskunnallinen yrittäjyys

Valo on yhteiskunnallinen yritys, jonka tavoitteena on edistää heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistymistä.

Mikä on yhteiskunnallinen yritys?

Yhteiskunnallinen yritys on yritys, jonka liiketoiminnan ensisijainen päämäärä on tehdä yhteiskunnallista hyvää. Yhteiskunnallisia yrityksiä voivat olla osake- tai muut yhtiöt, osuuskunnat sekä yhdistykset ja säätiöt, jotka…

  1. harjoittavat liiketoimintaa yhteiskunnallisen tavoitteensa saavuttamiseksi
  2. käyttävät suurimman osan voitoistaan tämän tavoitteen edistämiseen
  3. korostavat toiminnassaan vastuullisuutta, avoimuutta ja läpinäkyvyyttä
  4. korostavat hallintomallissaan osallisuutta ja demokratiaa

Yhteiskunnallisen yrittäjyyden asialla

Tavoitteenamme on edistää yhteiskunnallista yrittäjyyttä Suomessa. Työskentelemme mukana ESR+ -rahoitteisessa Yhteiskunnallisten yritysten liiketoimintaedellytysten parantaminen -koordinaationhankkeessa, jonka tavoitteena on kokonaisvaltaisesti parantaa yhteiskunnallisten yrittäjien toimintaympäristöä Suomessa.

Valon erityinen painopiste yhteiskunnallisen yrittäjyyden edistämisessä on heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden ja osatyökykyisten työllistymisen edistäminen. Keräämme ja jaamme parhaita käytänteitä työllistymisen edistämiseen, vaikutamme aktiivisesti päättäjiin ja viranomaisiin sekä tuotamme materiaalia ja koulutuksia aiheeseen liittyen.

Ota yhteyttä

Kimmo Kumlander

Toimitusjohtaja
Hatanpään valtatie 34 E, Tampere

Sami Wirkkula

Johtaja
Sumeliuksenkatu 13, 33100 Tampere