Valo-valmennus

Valo-valmennus on ratkaisu heille, jotka haluavat parantaa työelämävalmiuksiaan ja suorittaa tekemällä oppien ammatillisen koulutuksen tutkinnon osia. Valmennuksessa oppiminen tapahtuu aidoissa työkohteissa, oikeita töitä tekemällä ja valmentajan tukemana.

Valo-valmennusmallin kehittämistä ovat tukeneet Rauman Seudun Katulähetys, STEA, Y-säätiö, Sininauhaliitto ja Valo-Valmennusyhdistys.

  • Valo-valmennus ja sen käyttöönottaminen on täysin ilmaista.
  • Valo-valmennusverkosto pyrkii tiiviillä yhteistyöllä parantamaan tehdyn työn vaikuttavuutta, palveluiden juurtumista osaksi yhteiskunnan koulutus- ja työllisyyspalveluita, hyvien käytäntöjen levittämistä sekä asiakkaiden polutuksen helpottumista.
  • Valo-valmennus on mahdollista, mikäli organisaatiolla on tarjota oikeita työtehtäviä ja ohjausta osaamisen kerryttämiseksi työskentelyn aikana.
  • Valo-valmennuksessa voi olla kuka tahansa, joka ei parhaillaan ole oppilaitoksessa opiskelijana; esimerkiksi työkokeilija, kuntouttavan työtoiminnan asiakas tai palkkatuella oleva työntekijä. Valo-valmennuksen avulla heille mahdollistuu ammatillisten tutkintojen osien tai jopa koko tutkintojen tekeminen.
  • Valo-valmennuksessa edetään räätälöidysti henkilön omassa aikataulussa. Valo-valmennus soveltuu hyvin asiakkaiden elämänhallinnan vahvistamiseen, koulutustason nostamiseen ja työllistymisen parantamiseen.

Valo-valmennusprosessi asiakkaan näkökulmasta