Valo-Valmennusyhdistys Vankimessuilla

Valo-Valmennusyhdistys osallistui toukokuussa Helsingin Dallapénpuistossa järjestetyille Vankimessuille.  Tapahtuma on tarkoitettu vangeille, yhdyskuntaseuraamusta suorittaville sekä heidän omaisilleen. Messujen tarkoituksena oli tuoda tietoa palveluilta, joita vangit ja muut rikostaustaiset voivat käyttää rangaistuksen aikana ja sen jälkeen.

Valo-Valmennusyhdistyksen Nuorisotakuutalo ja PONNU-hanke osallistuivat tapahtumaan. Nuorisotakuutalo tukee alle 29-vuotiaita, tarjoten sisältöä päiviin ja tukea elämänhallintaan, koulutukseen sekä työllistymiseen liittyen. Nuorisotakuutalon kautta tarjotaan myös Valo-valmennusta, jossa voi suorittaa ammatillisen tutkinnon osia tekemällä oppien.

PONNU –hanke tarjoaa aikuisille työnhakijoille ja kuntoutujille mahdollisuuksia harjoitella luku-, kirjoitus-, numero ja digitaitoja (perustaitoja). Kesällä perustaitovalmennusta viedään myös Helsingin vankilaan, jossa toteutetaan seitsemän viikon pituinen valmennuskokeilu.

Vankimessujen järjestämisestä vastasivat Laurea-ammattikorkeakoulu, Silta-Valmennusyhdistys ry:, Stop Huumeille ry, Rikosseuraamuslaitos ja Erityisdiakonia

Helteinen tiistai-päivä oli täynnä iloa ja musiikkia. Pääkaupunkiseudun Valo-Valmennusyhdistys kiittää hienosta päivästä!