Kuopiossa panostetaan digitaitoihin kesälläkin

”Digiperustaidot ovat nykyajan kansalaistaitoja, joita tarvitaan asioiden hoitamisessa, opiskelussa ja työelämässä”, valaisee Valo-Valmennusyhdistyksen digivalmentaja Sara Huhtala. Hän työskentelee Live-säätiön, Valo-Valmennusyhdistyksen ja Ylä-Savon ammattiopisto YSAO:n yhteisessä ESR-hankkeessa Yhdessä oppien digitaidot haltuun. Kuopiossa ryhmävalmennusta on toteutettu toukokuusta lähtien.

”Olemme harjoitelleet esimerkiksi tietokoneen ja älypuhelimen käyttöä, sähköpostitilin luomista ja etäkokouksiin liittymistä. Digivalmentajana iloitsen aina, kun näen osallistujien saavan lisää digirohkeutta!” myhäilee digivalmentaja Anne-Mari Korkiakoski Live-säätiöstä.

”Kesäkuussa valmennuksestamme pääsee nauttimaan Petosella Pyörön kirjaston tiloissa. Hankkeemme tarjoaa myös yksilövalmennusta digiasioissa, joten kaikkien kuopiolaisten kannattaa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä meihin valmentajiin myös yksilöllisissä tarpeissa.” Sara Huhtala vinkkaa.

Digivalmentajat pitävät hanketta tärkeänä, sillä koronapandemia on kiihdyttänyt yhteiskunnan digitalisaatiota entisestään. Valmentajilla on vahva tahtotila pitää kaikki mukana digimaailman menossa, etenkin ne, jotka eivät tällä hetkellä ole työssä tai opiskeluissa. ”Hyvät digitaidot avaavat ovia”, Huhtala ja Korkiakoski uskovat.

 

Lisätietoa hankkeesta ja yhteystiedot: Yhdessä oppien digitaidot haltuun

Tämä teksti on kirjoitettu osana hankkeen julkaisutoimintaa. REACT-EU-hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.