Tableteista vauhtia digitaitoihin

Digivalmentaja istuu pöydän ääressä ja tutkii tablettilaitteita.

 

Rauman Seudun Katulähetys ry sai Osuuskauppa Keulalta lahjoituksena 19 tablettilaitetta. Laitteista on yhdistyksen ohjaustyössä suuri hyöty. Rauman Seudun Katulähetys on Valo-Valmennusyhdistys ry:n jäsen ja tärkeä yhteistyökumppani. 

“Olemme jo ehtineet tutustua asiakkaidemme kanssa laitteiden peruskäyttöön. Olemme harjoitelleet tiedonhakua verkosta, suomi.fi-sivuston käyttöä sekä Ylen palveluiden hyödyntämistä”, kertoo yhdistyksen digihankkeen valmentajana työskentelevä Mikko Karp. 

Lahjoituksen ansiosta yhä useammalla RSKL:n asiakkaalla on mahdollisuus vahvistaa omia digitaitojaan. 

“Kaikilla ei ole omia älylaitteita, mikä on iso haaste uusien digitaitojen oppimisen ja yleisen digiosallisuuden kannalta”, Karp toteaa. 

Tulevaisuudessa tablettilaitteiden käyttöä aiotaan jatkaa kuten tähänkin asti: digitaitojen vahvistamiseen ryhmissä ja yksilöllisesti.  

“Uusissa laitteissa on lisäksi paljon ominaisuuksia ja mahdollisuuksia, joihin emme vielä ole ehtineet tutustua. Tulevaisuudessa voisimme tutkia yhdessä, millä tavoin laitteet voivat tukea itseilmaisun ja esiintymistaitojen kehittymistä – kuvallisesti, äänellisesti ja videollisesti”, Karp visioi. 

Karp työskentelee Valoa digiperustaitoihin Satakunnassa -hankkeessa, jota rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ESR. Hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin Covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Tutustu hankkeeseen lisää täällä: Valoa digiperustaitoihin Satakunnassa

 

Teksti on osa hankkeen julkaisutoimintaa. Kirjoittajana projektikoordinaattori Jetta Sirola.