Jere hankki itselleen tarjoilijan paperit

Tarjoilijaksi? Kyllä kiitos! Sen mahdollisuuden tarjosi Jere Malmbergille Ravimäkiyhdistys ry, joka toimii Haminassa ja tarjoaa monipuolisesti erilaisia työtehtäviä valmentautujille.

Jere hankki ravintola- ja catering palveluiden perustutkinnon suorittamiseksi vaadittavaa osaamista työskennellessään Ravimäellä kuntouttavassa työtoiminnassa. Tavoitteena oli suorittaa kokonainen ammatillinen perustutkinto valmiiksi simppelillä kaavalla: osaaminen hankitaan työskentelemällä Ravimäellä ja tutkinto suoritetaan näytöillä EKAMIin – juuri siis siten kuin Valo-valmennus toimii.

Tarjoilijan tehtävät olivat Jerelle tuttuja jo ennen Ravimäkeen tuloa. Hänellä oli aikaisempia opintoja alalta, mutta ei yhtään suoritettua näyttöä. Ravimäellä hankittiin puuttuva osaaminen alan työtehtäviin ja tehtiin kaikki näytöt yksi kerrallaan. Näin saatiin tutkinto valmiiksi.

”Tarjoilijan työ oli käytännössä tuttua, joten päivät menivät omalla painollaan. Ei ollut mitään erityisen vaikeaa tai helppoa”,Jere kertoo kokemuksistaan.

Näyttöjen suorittaminen EKAMIin sujui mutkattomasti ja apuakin oli tarvittaessa saatavilla.

”Näytön arviointikeskustelu vähän jännitti, mutta meni hyvin. Itse näyttö ei jännittänyt, oli ihan perusduunia. Opettajalta olisi saanut tarpeen tullen tukea, mutta minä en kokenut sitä missään vaiheessa tarvitsevani”, kertaa Jere tutkinnon suorittamisen vaiheita.

Askelmerkit tulevaisuuteen näyttävät Jeren osalta nyt hyviltä. Virallinen tarjoilijan pätevyys helpottaa työnhakua alan tehtäviin.

”Valo-valmennuksesta ja tällä tavoin suoritetusta tutkinnosta on tottakai ollut hyötyä. Nyt tavoitteenani on tehdä sijaisuuksia ravintola Kamu!:ssa”, päättää Jere haastattelun.

Onnea Jerelle hienosti suoritetusta tutkinnosta ja menestystä tulevaan!