”Pääsen vihdoinki elämäs eteenpäi”

Valovoima-hankkeeseen osallistuneet Heidi ja Suski kertoivat kokemuksiaan Valo-Valmennuksesta valmentautujan näkökulmasta.

1.Olet aloittanut valo-valmentautujana hankkeessa suorittamaan tietyn alan opintoja.
Mikä oli lähtötilanteesi?


Suski:
Lähtötilanne oli ettei mul ollut edes peruskoulun päättötodistusta enkä päässyt työkkärin kautta minnekkään töihin edes osa-aikaisesti. Enkä päässy muutenkaa minnekkään töihin tai kouluun.
Heidi: Työpaikka meni konkurssiin eikä ollut alan tutkintoa, jolla voisi työskennellä nuorten kanssa ja muuten ohjaustyössä.

2.Miten kuvailisit hankkeesta saamaasi hyötyä?

Suski: No siis pelkkää positiivista. Aluks oli hankalaa koska olin vähä hälläväliä-asenteella. Mut nyt oon saamas tutkintoo, elämä rullaa muutenki raiteillaa et tää on ollu vaan pelkkää plussaa mun elämäs vaiks ei oo aina vaikuttanu silt.
Heidi: Hankkeesta oli hyötyä, koska, pääsin omaan tahtiin edistämään opintojani ja lähemmäs unelma-ammattiani.

3. Miten Valo-Valmennuksesi sujui?

Suski: No välil oli vähä vaikeuksii mut siit se sit helpotti ku oma jaksamine taas alko palaamaa ja oma motivoituminen palas vaiks ei se ns. Loppunu koskaa mut oli vähä vaikeet välil.
Heidi: ihan hyvin sujui, katkeamattomasti.

4.Mitä saavutit Valo-Valmennuksessa?

Suski: No sain suoritettuu hygieniapassin ja 3 tutkinnonosaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta (75 osp), iha mahtavii uusii kaverei, pääsen vihdoinki elämäs eteenpäi ilma et tarvii murehtii ettenkö pääsis ammattikouluu tai töihin jos ite niin haluun. Muutenki omast mielest iha mahtava mesta. Ja muutenki iha mahtavat ohjaajat. Uudet sekä vanhat.
Heidi: Sain hyvän alun sille, että opiskelen nyt Kanneljärven opistossa tutkintoa loppuun.