Tuomo on valmistumassa kiinteistöalan tutkintoon Raision kaupungin Valo-valmennuksessa

Tuomo Santala liikuttelee pientä traktoria tottunein ottein. Hän on hankkimassa kiinteistönhoidon osaamista Raision kaupungilla ja on ehtinyt neljän kuukauden aikana tehdä jo neljä tutkinnon osaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta viides näyttö on edessä muutaman päivän kuluttua. 

”Ensimmäinen näyttö jännitti. Nyt ei jännitä enää muu kuin arvosana. Olen saanut opettajalta paljon apua ja positiivinen palaute auttaa jatkamaan eteenpäin, Tuomo kertoo. ”

Tuomolla on aiempaa kokemusta kiinteistöpalvelualalta sekä ammattioppilaitoksesta että työelämästä talkkarin tehtävistä, mutta paperit ovat aikanaan jääneet saamatta. Nyt tutkinnon suorittaminen etenee Raision kaupungin Valo-valmennuksessa ja siellä valmennusta koordinoivan Janiika Saarisenohjauksessa ripeää tahtia. 

”Raseko eli Raision seudun koulutuskuntayhtymä on ottanut kaikki Tuomon näytöt vastaan ja tulokset ovat Tuomonkin osalta olleet tosi hyviä, Janiika kehuu valmentautujaansa.”

Hyvin sujunut ja paljon tuloksia tuottanut valmentautumisjakso Raisiossa on saanut Tuomon katseen kääntymään kohti työelämää.

”Töihin pitäisi päästä. Juuri on pari paikkaa auki. Valmentaja sanoi, että voisin tehdä viimeiset näytöt myös töissä. Valo-valmennus on ollut hyvä juttu ja olen saanut paljon hyötyä. Näytöt on saatu tehdyksi ja arkirytmi on pysynyt kohdallaan. Tahti on ollut sopiva, summaa Tuomo aikaansa Raision kaupungin Mahittulan toimintakeskuksessa. ”

Kuva: Tuomo Santala suorittamassa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon koneiden käytön tutkinnon osan näyttöä.