Wirta-pajalla virtaa tutkinnon osien suorittamiseen

Forssan Wirta-pajalla tutkinnon osien suorittaminen on päässyt huimaan vauhtiin. Tutkinnon osien suorittaminen Valo-valmennusmallin mukaisesti polkaistiin vauhtiin alkuvuodesta ja nyt koossa on jo tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta yhteensä viisi tutkinnon osaa sekä logistiikan perustutkinnosta kahdeksan tutkinnon osaa.

Wirta-pajan työnsuunnittelija Tero Kaleva pitää tutkinnon osien suorittamismahdollisuutta hyvänä juttuna. Aluksi pajan toimintaa ja toimintoja piti miettiä suhteessa tutkinnon perusteisiin kunkin tutkinnon osan osalta. Tämän pohdinnan tuloksena Wirta-pajalle on muodostunut selkeä suunnitelma mihin näyttöihin on mahdollista valmentautua sekä millä keinoin valmentautuminen tapahtuu. Osaamisen hankkiminen tutkinnon osien perusteiden mukaisesti on sulautettu osaksi pajan arkea. Asioihin perehdytään kunkin valmentautujan omien toiveiden ja tahdin mukaisesti. Valmentajan näkökulmasta tämä ei alun pohdinnan jälkeen lisää juuri ohjaustaakkaa. Pajalla valmentautujia on päivittäin Teron ohjattavana 25-35 henkilöä.

Pajalla pääsee perehtymään monipuolisesti erilaisiin alan tehtäviin: digitointiin, 3D tulostamiseen ja tulostimien rakentamiseen, tietokoneiden ja laitteiden huoltamiseen sekä perehtymään erilaisiin ohjelmistoihin. Pajalta löytyy monen tasoisia tehtäviä kunkin valmentautujan lähtötason mukaisesti.